Virtual Assistant

Veel wat kleinere bedrijven die aan het groeien zijn, kunnen best wat hulp gebruiken. Echter, willen zij nog niet vast iemand in dienst aannemen. Een virtual assistant kan dan uitkomst bieden. Het gaat hier vaak om dezelfde activiteiten als een gewone personal assistant. Denk aan het managen van iemands agenda, e-mails versturen, administratieve werkzaamheden en de telefoon beantwoorden. Een goede beheersing van de Nederlandse en/of Engelse taal is vaak een vereiste. 

Hier kan je een goed maandsalaris mee verdienen.
Virtual Assistants - Pureassistants

Pureassistants

Bij Pureassistants staat een persoonlijke connectie centraal. Ze investeren in het vinden van de juiste match tussen virtual assistant en opdrachtgever. Je kan relatief eenvoudig een profiel aanmaken, maar je moet hier wel je CV voor uploaden. Het leuke aan Pureassistants is dat ze ook investeren in jouw ontwikkeling. Dit kan dus een mooie stap zijn naar een full-time job.
Spaarprogramma Fiverr

Fiverr

Fiverr is een platform waar vele opdrachtgevers losse klussen plaatsen, maar ook bedrijven die op zoek zijn naar een par-time of full-time virtual assistant plaatsen opdrachten. Het fijne is dat je hier persoonlijk het contact kan leggen met de opdrachtgever en dus minder afhankelijk bent van het aanbod van 1 bedrijf. Zodra je, je eerste klus binnen hebt en naar tevredenheid hebt gewerkt, heb je waarschijnlijk voor een langere periode een vast inkomen. De positieve recentie waar je best om mag vragen, zal je ook helpen bij het vinden van nieuwe klussen.